Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Suomen suurlähetystö, Brasília: Palvelut: Viisumi

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Brasília
SUOMEN KONSULAATTI, São Paulo


Puh. +55-61-3443 7151
S-posti consular.bra@formin.fi, sanomat.bra@formin.fi
Português | Suomi | Svenska |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Viisumi

EulippuBrasilialainen ei tarvitse viisumia matkustaessaan Suomeen turismitarkoituksessa, mikäli oleskelu ei ylitä 90 vuorokautta. Yli 90 päivää kestävää oleskelua varten tarvitaan oleskelulupa.

Schengen-viisumi

Muut kuin Brasilian ja muiden viisumivapaiden maiden kansalaiset tarvitsevat Suomeen matkustaessaan Schengen-viisumin. Yhteen Schengen-maahan myönnetty viisumi oikeuttaa matkustamaan ja oleskelemaan kaikkien Schengen-maiden alueilla viisumin voimassaoloaikana. Suomen lisäksi Schengen-alueeseen kuuluvat seuraavat maat: Alankomaat, Belgia, Espanja, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tsekki, Unkari ja Viro.

Schengen-viisumia haetaan matkan pääkohteena olevan maan suurlähetystöstä, konsulaatista tai pääkohdemaata edustavan maan edustustosta. Jos matkalla ei ole yhtä pääkohdetta, tulee viisumia hakea sen Schengen-maan edustustosta, mihin ensimmäisenä saavutaan. Schengen-viisumi ei automaattisesti oikeuta maahanpääsyä, vaan sen haltijan on normaalisti läpäistävä passintarkastus.

Viisumin hakeminen Brasiliassa

Brasiliassa Suomea edustaa viisumiasioissa EU-yhteistyön puitteissa:

  • Norja - pääkaupunki Brasíliassa,
  • Alankomaat - Rio de Janeirossa ja São Paulossa.

Tutustu Norjan ja Alankomaiden edustustojen kotisivuilla oleviin

  • viisuminhakuohjeisiin ja
  • tarkista mitä asiakirjoja ja liitteitä tarvitset viisumihakemukseen alla mainittujen lisäksi.

Viisumia tulee hakea hyvissä ajoin ennen matkaa. Hakemuksen käsittely saattaa tapauksesta riippuen kestää yli kuukauden.  Henkilöllisyys todistetaan passilla, jonka tulee olla voimassa 90 päivää matkan päättymisen jälkeen, ja jossa pitää olla ainakin yksi tyhjä sivu jäljellä.

  • Täytetty ja allekirjoitettu viisumihakemuslomake, (Norja - sähköinen lomake ja ajanvaraus)
  • Yksi hyvälaatuinen passikuva
  • Matkavakuutus koko viisumin voimassaoloajalle (katettava mahdollisia sairauskuluja vähintään 30 000 €)
  • Lentolippu (tai matkatoimiston reittivahvistus paikkavarauksineen hakemuksen jättövaiheessa, lentolippu esitettävä viimeistään viisumin myöntöhetkellä)
  • Selvitys toimeentulosta Suomessa (tiliote, matkashekit, kansainvälinen luottokortti, n. 500 euroa käteistä)
  • Selvitys majoituksesta Suomessa
  • Selvitys halusta palata takaisin kotimaahan (työsopimus, perheenjäsenet, omaisuus kotimaassa)
  • Suomalaisen (Suomessa pysyvästi asuvan) kutsujan kirje yhteystietoineen ja kopio kutsujan passista (turistiviisumi)
  • Ilman vanhempia matkustavalta alaikäiseltä vanhempien kirjallinen suostumus

Tulosta

Tämä dokumentti

Muissa ulkoasiainhallinnon palveluissa

Muualla verkossa

Päivitetty 8.9.2017


© Suomen suurlähetystö, Brasília | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot